Article Editor

Je hoeft niet te wachten op het webdesign, begin direct met jouw verhaal. Schrijf enkele artikelen over je bedrijf, dienst of product. Voeg foto’s, documenten of video’s toe en deel de artikelen in met labels. Zo maak je een menustructuur voor de nieuwe website.

De article editor wordt door de webredactie en tekstschrijvers gebruikt voor het maken en bijhouden van artikelen voor de website. Je werkt in Article Editor zoals je gewend bent te werken in iedere tekstverwerker. Met de stijlbalk kun je van geselecteerde tekst een heading, vet of schuin maken, of opsommingen met bullets of cijfers. Je kunt in de tekst handmatig hyperlinks toevoegen: naar externe website, naar documenten of naar andere artikelen op de website.

Foto's, documenten en video's kun je toevoegen aan een artikel. Daarvoor hoef je ze niet meteen in de tekst op nemen. De gekoppelde media wordt in de kolom rechts getoond. Als de foto's bij het artikel in de website een vaste plaats krijgen is het koppelen voldoende, maar je kunt ze de media ook direct tussen de tekst plaatsen.

Het artikel wordt in de editor hetzelfde getoond als op de website. Hetzelfde lettertype, kleuren, spatiëring, etc. Dit wordt door de webdeveloper vastgelegd in een gemeenschappelijke (scss) stylesheet.

Een korte uitleg over schrijven en tekstopmaak met de Article Editor